Press "Enter" to skip to content

God Ziet Je Zitten!


Het is een normale vrijdagavond als ik in een poolcafé met een aantal vrienden aan het poolen ben. Ik zie een oud klasgenoot binnenkomen en we begroeten elkaar. Hij zegt tegen zijn vriend ‘Kijk dit is Tim. Tim is echt een slimme tatta (Nederlander)’. ‘Ooh ja?’ Zegt zijn vriend. ‘Hoeveel geld verdien je dan?’. ‘Maakt dat uit?’ Vroeg ik.

We raakten in gesprek over geld. Ik gaf aan dat geld mij niet interesseerde, omdat ik geen slaaf van geld wil zijn. Hij gaf op zijn beurt aan dat hij het belangrijk vindt om gouden sieraden en merkkleding te dragen.

Ik vond de jongeman erg lijken op een jonge Zacheus. Zacheus was een rijke hoofdtollenaar. Hij inde dus belasting voor de Romeinen en dat was de vijand! Om een rijke hoofdtollenaar te worden zal Zacheus heel erg hard gewerkt hebben. Hij zal veel tijd, geld en energie hebben opgeofferd om zijn doel te bereiken. Terwijl zijn vrienden vaak lekker aan het chillen waren, deed Zacheus zijn best om rijker en rijker te worden. Je bent per slot van rekening niet zomaar een rijke hoofdtollenaar.

Zacheus was een slaaf van het geld. Hij was zo hebzuchtig als maar kan. Ook was Zacheus eenzaam. De mensen wilden niks van hem weten. Toen Jezus voorbij kwam wilden de mensen Zacheus er niet langs laten om Hem te zien. Zacheus wilde Jezus zo graag zien, maar hij schaamde zich voor Hem. Zacheus wist dat hij een slecht mens was. Zacheus verstopte zich in een vijgenboom. Toen Jezus voorbij kwam zei Hij:

”Zacheus, kom snel naar beneden! Want vandaag moet ik bij u te gast zijn!”

Een normaal persoon kon niet weten dat er iemand in de boom zat of wat hij gedaan had. Laat staan dat hij wist hoe de man heette. Jezus wist dit allemaal!

Zacheus bekeerde zich. Hij werd een volger van Jezus, hij gaf zelfs de helft van zijn bezit aan de armen en iedereen van wie hij geld had gestolen vergoedde hij viervoudig. Zacheus ging failliet! Zacheus is geen slaaf  meer van het geld. Hij is een vrije volgers van Jezus. Alleen maar omdat Jezus hem zag zitten.

Jezus wilt ook jouw ontmoeten, Hij wilt met je zijn. Hij weet wie je bent en wat je gedaan hebt. Nog belangrijker: Hij vertrouwt je! Jezus ziet je zitten!

Volg me op Social Media

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi mijn naam is Tim Wildeman en mij kan je bereiken via: timwildeman@hotmail.com 0612563692