Press "Enter" to skip to content

VOLG JE ROEPING!

Een simpel leven. Is dat wat je wilt? Een leven met weinig uitdaging, maar ook met weinig kans op mislukken. Het is een leven dat ervoor zorgt dat je ook weinig geluksmomenten zult hebben, want je zult de pijn niet ervaren in de weg ernaar toe. Ik hoorde laatst iemand zeggen ‘Iedereen wilt naar de hemel, maar niemand wilt ervoor sterven’. Iedereen wilt het maximale uit zijn leven halen, maar heel weinig mensen doen het daadwerkelijk. De laatste weken en misschien wel jaren ben ik zelf ook opzoek naar wat het doel is in mijn leven. Is het genieten, is het liefde, is het zo veel mogelijk geluksmomenten verzamelen, of is het alles in een? Ik weet het niet. Ik weet wel dat wat ik nu doe niet helpt om mijn grote dromen te verwezenlijken. Ik wil bijvoorbeeld een goed mens zijn en als jongerenwerker invloed hebben op het geloofsleven van jongeren. Een leven geïnspireerd door de bijbel en ook laten zien dat de bijbel nog steeds een cool boek is dat je echt helpt met het vervullen van je leven. Misschien ben je hier al afgehaakt en is deze blog niet voor jou. Deze blog is een volgende stap voor mij om dichter bij het uiteindelijke doel in mijn leven te komen. Een stap vooruit. Een stap volgen in mijn roeping. Ik wil namelijk vaak een blog schrijven, zodat ik meer Bijbelkennis opdoe en meer van mijn vreugde, liefde, pijn, troost en Bijbelkennis kan delen met de buitenwereld.


Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.” Jeremia 29:11.

In de bijbel staat het volgende wat God over ons leven zegt: “Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.” Jeremia 29:11. Ik wil het hebben over een man die in de bijbel een hele duidelijke roeping van God kreeg, namelijk Jona. Jona is een van de twaalf kleine profeten en heeft in de bijbel een vier hoofdstuk lang boek staan. Het verhaal begint heel duidelijk met de oproep van God aan Jona om naar Ninevé te gaan en ze daar even flink de waarheid te vertellen over hun levensstijl (Jona 1:2). In de volgende zin al is Jona opstandig door niet te doen wat God wilt en gaat de volledig andere kant op. De redenen ervoor waren simpel. Het was een moeilijke taak die God hem gaf. Het volk van Ninevé zou worden verwoest door hun slechte levensstijl. Er konden voor Jona drie dingen gebeuren. Het eerste is dat ze niet naar hem luisterden en hem vermoorden. Het tweede is dat ze hem negeerden en ze werden verwoest en het laatste is dat ze naar hem luisterden en er gebeurde niks. Het waren voor Jona niet de meest prettige situatie. Het beste zou voor hem zijn als ze hem zouden geloven en hem volgden om een betere levensstijl aan te nemen, waarin ze Gods genade leerden kennen. Iedereen blij.

Het is nu eenmaal niet makkelijk om zo’n taak te krijgen. Jona kiest ervoor om te vluchten. Om zijn duidelijke roeping niet te volgen en de volledig andere kant op te gaan. Maar wie het verhaal van Jona een beetje kent weet dat God daar een stokje voor gestoken heeft. Door in de buik van een walvis, of een hele grote vis, te belanden komt Jona uiteindelijk toch in Ninevé. Daar doet hij wat God van hem vraagt en uiteindelijk wacht hij op het moment dat het volk vernietigt wordt. Hij blijft koppig en doet niet wat God van hem vraagt. Zijn hele houding past niet bij zijn roeping. Uiteindelijk is God genadig en spaart hij Ninevé. Jona was daar niet blij mee en nukkig verlaat hij het verhaal. Maar hier stopt mijn verhaal niet, ik wil namelijk blijven vechten en strijden voor mijn roeping. Dat kan met grote stappen en ook met kleine stappen. Als God mijn verhaal, mijn leven en mijn roeping zegent dan weet ik ook dat hij mij op het juiste pad zal helpen om mijn roeping te volgen. Al is het door zo’n korte en inhoudsloze blog als deze. Misschien heeft niemand er wat aan. Maar door deze te publiceren heb ik weer een horde overwonnen en kom ik weer een stukje dichter bij mijn roeping.

Dus ik ben er blij mee. Hopelijk vind jij ook je roeping en handel je ernaar. Ga ik ondertussen mijn best doen om over de volgende horde heen te komen.

Volg me op Social Media

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi mijn naam is Tim Wildeman en mij kan je bereiken via: timwildeman@hotmail.com 0612563692