Press "Enter" to skip to content

Hoe Kan Ik Laten Zien Dat Ik Christen Ben?

Ik kan deze vraag heel kort en bondig beantwoorden. Want daden spreken luider dan woorden. Ik merk steeds meer in mijn dagelijks leven dat ik wel kan vertellen dat ik christen ben. Maar door mijn gedrag en doen en laten valt het veel meer op. Niet dat ik het perfecte voorbeeld ben hoor, want bij mij gaat het ook nog vaak genoeg mis.

Justin Bieber zei het laatst fantastisch bij de Sunday Service van Kanye West.

 ‘Mijn intentie is om mijn gave te gebruiken om dienstbaar te zijn naar mensen toe. Om net als Jezus te zijn, Jezus kwam hier om dienstbaar te zijn voor alle mensen.’

Het is voor een gelovige heel erg belangrijk om je geloof in praktijk te brengen. In de bijbel staan meerdere voorbeelden over hoe je dienstbaar kunt zijn. Zo ging Jezus op bezoek bij de mensen die door de rest van de maatschappij verstoten werden. Jezus heeft gezegd dat alles wat je voor de minste van Mijn broeders doet, je eigenlijk voor Jezus doet. Daarmee bedoelt Jezus dat alles wat je doet voor zieken, ouderen, asielzoekers, daklozen, gehandicapten, maar ook voor het gepeste jongetje in je klas, je eigenlijk voor Jezus doet.

Iedereen heeft een aantal gaven en kwaliteiten en door die te gebruiken en in te zetten om anderen te helpen doe je eigenlijk wat een christen hoort te doen. De bijbel zegt daarover in 1 Petrus 4:10 ‘Laat ieder van u de gave die hij van God gekregen heeft, gebruiken om de anderen daarmee te helpen’. Nou maakt het natuurlijk niet uit welke kwaliteiten je hebt, dat is voor iedereen weer ander.

Maar wat kun je dan precies doen? Eten geven aan de mensen die honger hebben. Drinken geven aan mensen die dorst hebben. Kleren die je zelf niet meer gebruikt geven aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Het bezoeken van asielzoekers, eenzamen en ouderen. Maar het gaat ook om het goed omgaan met de wereld en alles wat er in de wereld is.

Jij bent in bezit van een kwaliteit waarin jij het allerbeste in bent. Er is een kwaliteit in jouw die je totaal geen moeite kost, maar waar je juist energie van krijgt. Dat is zoals we het noemen je gave. Ik heb het woord gave al meerdere keren gebruikt in deze blog. Weet je niet wat jouw gave is? Lees dan naar mijn volgende blog. Dan ga ik het hebben over ‘Hoe kom ik er achter wat mijn gave is?’ Daarin zal ik het verhaal van koning David uit de bijbel als voorbeeld nemen.

Podcast

Wil je de podcast in alle rust luisteren? Dat kan via:

Volg me op Social Media

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi mijn naam is Tim Wildeman en mij kan je bereiken via: timwildeman@hotmail.com 0612563692